The Music of Erich Zann
1980

Producer: John Strysik
Robert Rothman
Rendező/Író: John Strysik
Zene: Robert Ruevain
Szereplők: Darryl Warren
Robert Alexander
Játékidő: 18 perc

 

"I often heard sounds which filled me with an idefinable dread--the dread of vaque wonder and brooding mystery. "

musiczann2 pictureFilmre vinni H.P. Lovecraft műveinek hangulatát és sokszínűségét hihetetlenül nehéz vállalkozás, és még a mai napig sem sikerült igazán hatásosan, jóllehet azért van már egy kevés filmes adaptációja Lovecraft munkáinak.

1980-ban John Strysik, egy Lovecraft rajongó és egyben filmkészítő, megkapta az Illionis Művészeti Tanács engedélyét, és az Arkham House jóváhagyását (bár ez utóbbi felesleges volt, mivel az Arkham House nem rendelkezett H.P. Lovecraft munkáinak jogaival), hogy filmre vigye a The Music of Erich Zann című novellát.

musiczann pictureA történet a metafizikus tanuló, Charles Dexter Ward körül forog (megj.: Lovecraft történetének narrátora névtelen), aki jó barátságban van Erich Zannal, egy öregedő hegedűművésszel, aki a fölötte lévő szobában lakik.

Charlest teljesen elbűvöli és magával ragadja Zann baljóslatú, mégis csodálatos zenéje, melyet késő éjjel hall a fölötte lévő szobából kiszűrődni. Charles természetesen többet tud meg, mint amit tudnia kellene, mikor megpillantja, hogy mi az ami hívogatja a különös befüggönyzött ablakon túl, Zann szobájában.