Bride of The Reanimator

 

Gyártási év: 1991
eredeti novella:
Herbert West: The Re-Animator, 1921-1922
magyarul megjelent...
- novella:
Herbert West, az újjáélesztõ (Az árnyak borzalma, 1998)
-
film: A feltaláló menyasszonya

Rendezõ: Brian Yuzna

Szereplõk:
Jeffrey Combs
Bruce Abbot

Játékidõ: 90 perc

 

 

   Mivel a Re-Animator nagyobb siker lett, mint amekkorát megjósoltak neki a készítõk, lehetett számítani egy második részre, és íme. A rendezői székbe ezúttal nem Stuart Gordon, hanem az első rész producere, Brian Yuzna ült, de ijedtségre semmi ok, Yuzna ugyanis ezt a posztot is tökéletesen ellátta (ezt valószínűleg nehezen hinné el az, aki csak a Fogorvos című filmet látta tőle).
A Miskatonic mészárlás a város eddigi legszörnyűbb esete volt, ugyanakkor senki sem talált rá ésszerű magyarázatot, miképp történhetett ez meg. A mászkáló hullákra kényszerzubbonyt húztak és betették őket a zártosztályra. West és Daniel Cain ellen sem indult eljárás, a nyomozás pedig abbamaradt. A baj okozói rövid távollét után visszatértek, hogy folytassák és továbbfejlesszék a már megkezdett kísérleteket. A kórházból ismét kezdenek eltünedezni a végtagok, melyekkel konkrét céljaik vannak az újraélesztőknek; Dan halott szerelmét, Megant akarják feltámasztani. A lány a néhány évvel ezelőtti mészárlásban életét vesztette, a szívét azonban "megtartották" és konzerválták, hogy azt később néhány gondosan összeválogatott testrésszel egybeépítve megalkossák az új Megant.
Hőseinket azonban szinte egész nap figyelemmel tartja Chapman felügyelő, kinek régóta halott felesége is valamelyik gumiszobában vihog a kórházi eset óta. Chapman szentül meg van győzödve arról, hogy az orvos párosnak nagyonis sok köze van a rejtélyes gyilkosságsorozathoz és ezt mindenképp ki akarja deríteni. Herbert West természetesen ezúttal is hozza a formáját, és kinyírja, majd újraéleszti a férfit. A felügyelő mozgása kissé darabossá válik, habzó szája és vérben forgó szemei pedig vadállatias külsőt kölcsönöznek az eddig sem kifejezetten szimpatikus Chapman-nek, aki továbbra is West-ék kinyírásán fáradozik. Mintha ez nem volna elég, Dr. Hill feje is megjelenik (a testének többi részét valószínűleg elhamvasztották már), fülei helyén egy-egy denevérszárnnyal. Hát mit mondjak, ez a repkedő fej elég mulatságos. Hill segítségével az elmegyógyintézetben kószáló hullák is kiszabadulnak és megindulnak West háza felé, amiről kiderül, hogy közvetlenül egy temető mellé/felé épült.
Végülis sikerül megalkotni az új Megant, ám Dan - lévén nem nekrofíl - nem érez kényszert arra, hogy testileg érintkezzen néhány igen csúnyán összeillesztett oszlófélben lévõ húsdarabbal...
A fináléban a ház körül és a pincében is hullák egész serege jelenik meg, akik folyamatosan veszélyeztetik hőseink testi épségét.
Jó kis film ez, fõleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy a folytatások általában sokkal gyengébbek szoktak lenni. Reménykedjünk benne, hogy a harmadik rész (
Beyond the Re-Animator) is tartani fogja ezt a színvonalat.


 

[blizzard]